Naar boven

Verven

Ben jij iemand die snel de kwast pakt? Of zie je juist op tegen een verfklus? Zowel in onze winkels als hier op onze website geven wij je graag alle benodigde adviezen. Hoe kun je bijvoorbeeld het beste je trap schilderen of wat is het stappenplan als je gaat lakken over metaal heen? Hoe werkt het als je je buitenmuur gaat verven, eenbeitsklusje hebt of aan de slag gaat met krijtverf?
Aan de slag met krijtverf?

Krijtverf is extra mat en je kunt het gebruiken op zowel muren als houten meubels en accessoires. Je kunt met deze verf dus bijvoorbeeld heel makkelijk zowel een muur als een houten kast in dezelfde kleur schilderen, zodat je kast mooi wegvalt tegen de muur.

Hoe gebruik ik krijtverf?
Watergedragen verf heeft twee grote voordelen. Het vergeelt minder snel dan verf op terpentine basis en de verf is geurarm. Lees in dit klusadvies alles over het verven met watergedragen verf.
Hoe moet ik beitsen?

Hout heeft twee grote vijanden: droogte en vochtigheid. Teveel van één van beide tast het hout blijvend an. De regen trekt in het hout en kan daar gaan schimmelen. Als dit blijft zitten kan het hout gaan rotten. Lees ons klusadvies over het verschil tussen beits en verf/lak en hoe je het beste kan beitsen.

Hoe kan ik het beste beitsen?
Voor elke verfklus het juiste stappenplan

Hout of metaal lakken, beitsen of je plafond of muur verven. Voor elke verfklus hebben wij een handig stappenplan opgesteld.

Bekijk hier alle verf stappenplannen
Een verfklus zo makkelijk mogelijk maken? Gebruik dan het juiste schildersgereedschap. Ook in dit geval geldt; een goed begin is het halve werk. Een goede voorbereiding met het goede gereedschap geeft het mooiste resultaat! Lees hier alles over de verschillende schildersbenodigdheden.
De trap schilderen

Wil jij je houten trap schilderen? Lees ons klusadvies welke materialen je nodig hebt en hoe je deze klus het beste kunt aanpakken.

Klusadvies trap schilderen
Aan de slag met een spuitbus

Verven met behulp van een spuitbus is leuk én makkelijk! Wist je dat je ook een spuitbus kunt laten vullen met je eigen lak?

Lees hier meer over verven met een spuitbus