Naar boven

Knikarmschermen

Knikarmschermen, ook wel terrasschermen genoemd, zorgen ervoor dat de zon uit je huis wegblijft en dat je op je terras heerlijk in de schaduw kunt zitten. Lees op deze pagina meer over de Rainbowsol knikarmschermen.

Zonwering knikarmschermen header

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een zonweringssysteem dat bestaat uit twee 'knikarmen'. Deze zijn aan de onderkant van het scherm/doek gemonteerd. Wanneer het scherm wordt uitgedraaid, draaien de knikarmen zich uit en ontstaat er een fijne schaduwplek onder het scherm. 

Waarom kiezen voor een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een veel gekozen zonweringssysteem. Het wordt vooral gebruikt in de tuin of op balkons van appartementen. Het is een systeem dat vaak gekozen wordt, omdat het een strakke uitstraling heeft, zowel wanneer het uitgevouwen is als wanneer het ingevouwen tegen de gevel zit. De knikarmschermen van Rainbow Collection staan bekend om de hoge kwaliteit. 

Een knikarmscherm kopen bij KlusWijs

Bij KlusWijs verkopen we knikarmschermen van het merk Rainbow Collection van het bedrijf Rainbowsol. Een merk dat bekend staat om de hoge kwaliteit. De vakmensen in onze KlusWijs winkels werken al jaren met zonweringssystemen van Rainbowsol. Met een eigen klussendienst zorgen wij ervoor dat je in onze winkels niet alleen voorzien wordt van vakkundig advies, maar dat wij ook de klus uit handen kunnen nemen. Het inmeten van een knikarmscherm en/of monteren doen wij graag voor je!

Kan ik ook alleen het doek van mijn knikarmscherm vervangen?

Jazeker! Hier wordt vaak niet snel aan gedacht, maar als je niet meer blij bent met je knikarmscherm omdat het doek er vuil en verweerd uitziet, dan kun je er ook voor kiezen alleen het doek te vervangen. 

Welke verschillende knikarmsystemen zijn er?

Er zijn meerdere soorten knikarmschermen, namelijk:

- Open systemen
- Semi-cassette systemen (half gesloten)
- Cassette systemen (volledig gesloten) 

Kan mijn knikarmscherm ook elektrisch bediend worden?

Meestal kan dit. Het is enigszins afhankelijk van de kwaliteit van de gevel, want in de gevel of wand moet bedrading worden aangelegd. Voor het elektrisch bedienbaar maken werken we samen met Somfy.   

Kan KlusWijs mijn knikarmscherm monteren?

Ja! Wij staan graag voor je klaar om je advies te geven over welk type zonweringssysteem het beste past bij jouw woning en woonwensen, maar ook het inmeten en monteren van de zonwering doen wij graag voor je. 

Kom langs bij een KlusWijs bouwmarkt 

Op zoek naar zonwering? Weet je al precies wat je wilt of juist nog helemaal niet? Wij helpen je graag met een vakkundig advies en/of het inmeten en monteren van de zonwering. 

Ga naar jouw KlusWijs bouwmarkt