Naar boven

Muurverf

(63) (63 artikelen)
Naast de muurverven voor speciale toepassingen, zoals voor buiten of in natte ruimtes, zijn er met name in de groep muurverven voor binnen enorme prijs- en kwaliteitsverschillen. Hoe kies je nu de juiste muurverf?

Sorteren
KlusWijs Hechtvoorstrijk waterbasis kleurloos 2,5 liter KlusWijs Hechtvoorstrijk waterbasis kleurloos 2,5 liter 18.99
Meer info
Toevoegen
KlusWijs Premium dekker waterbasis Wit 2,5 liter KlusWijs Premium dekker waterbasis Wit 2,5 liter 21.99
Meer info
Toevoegen
KlusWijs Voorstrijk waterbasis Extra Wit 750ml KlusWijs Voorstrijk waterbasis Extra Wit 750ml 18.49
Meer info
Toevoegen
KlusWijs Schoolbordverf waterbasis Zwart 500ml KlusWijs Schoolbordverf waterbasis Zwart 500ml 17.99
Meer info
Toevoegen
KlusWijs Muurvernis waterbasis Kleurloos extra mat 1 liter KlusWijs Muurvernis waterbasis Kleurloos extra mat 1 liter 22.99
Meer info
Toevoegen

Uitleg belangrijkste eigenschappen muurverf

Een lage prijs is natuurlijk leuk, maar die staat altijd in verhouding tot het verbruik, de dekkracht, de schrobvastheid en zeker ook hoe wit nu écht wit is. Om op je op weg te helpen leggen we je graag iets uit over de belangrijkste eigenschappen van muurverf, aan de hand van de 4 best verkochte muurverven bij KlusWijs.

 

Muurverf voorbehandeling

Voorstrijk muurverf

Sterk zuigende ondergrond

Kleurloos voorstrijkmiddel voor het wegnemen van te grote zuigkracht van de ondergrond. Zorgt voor een uitstekende hechting bij afwerking met muurverf en vergroot het rendement. Voor binnen in droge ruimten. 

Ondergrond:

Moet droog, schoon, vet- en stofvrij zijn. Gaten en scheuren vooraf repareren. Loszittende en onstabiele delen verwijderen en/of herstellen. Alleen gebruiken bij sterk zuigende ondergronden. 
Let op: niet toepassen in vochtige ruimten zoals badfkamers. Gebruik op een niet of nauwelijks zuigende ondergrond KlusWijs Voorstrijk Fixeer in plaats van KlusWijs Voorstrijk. Test vooraf de ondergrond op zuiging door water tegen de muur te sprenkelen. Trekt het water direct in de muur, dan is de muur zuigend. Druipt het water van de muur af, dan is de muur niet of nauwelijks zuigend: gebruik dan geen KlusWijs Voorstrijk. 

Voorbehandeling:

Sterk zuigende ondergronden: stofvrij maken en vervolgens één laag KlusWijs Voorstrijk aanbrengen. 

Verwerking:

Schudden voor gebruik. Niet verdunnen. In één laag aanbrengen met een blokkwast of vachtroller. Indien 10 sec. na het aanbrengen filmvorming ontstaat (glanzende plekken) deze direct verwijderen met een droge doek.

 

Voorstrijk fixeer

Poederende ondergrond

Kleurloos, reukarm en watergedragen fixeermideel voor het vastzetten van poederende en schilferende ondergronden. Dringt diep in de ondergrond en zorgt voor een betere hechting van de afwerklaag op de ondergrond. Voor binnen en buiten. 

Ondergrond:

Moet droog, schoon, vet- en stofvrij zijn. Gaten en scheuren vooraf repareren. Loszittende en onstabiele delen verwijderen en/of herstellen. Bij buitentoepassing eerst alle mos- en algaanslag verwijderen. Geschikte ondergronden zijn: cement- en pleisterwerk, beton, baksteen enzovoort.

Voorbehandeling:

  • Niet watervaste lagen (veegvast) en poederende ondergronden: grondig afwassen met water totdat de ondergrond niet meer afgeeft.
  • Poederende en schilferende ondergronden: alle loszittende delen verwijderen en stofvrij maken.
  • Vers gecementeerde ondergronden minimaal 6 weken laten uitharden.

Verwerking:

Goed roeren voor gebruik. In één laag aanbrengen met een blokkwast of roller. Niet verdunnen.

 
 

Voorstrijk extra

Nicotine aanslag en vochtplekken


Wit, isolerend gronderingsmiddel. Isoleert locale vervuilingen zoals vocht, roet, nicotine etcetera en voorkomt doorslaan na de afwerking met muurverf of sierpleister. Voor binnen en buiten. 

Ondergrond:

Moet droog, schoon, vet- en stofvrij zijn. Gaten en scheuren vooraf repareren. Loszittende en onstabiele delen verwijderen en/of herstellen. Bij buitentoepassing eerst alle mos- en algaanslag verwijderen. Geschikte ondergronden zijn: cement- en pleisterwerk, beton, baksteen, gipsplaat, board enzovoort.

Voorbehandeling:

Verontreinigde plekken door nicotine, vocht, roest of roet: afwassen met water en een ontvettingsmiddel en goed laten drogen. Vers gecementeerde ondergronden minimaal 6 weken laten uitharden. 

Verwerking:

Goed roeren voor gebruik. Niet verdunnen! In twee lagen aanbrengen met een kwast of vachtroller. De tweede laag pas aanbrengen na 24 uur. Behandel de ondergrond minimaal 15 cm rondom de vervuiling met KlusWijs Voorstrijk Extra.

 

Kies de juiste muurverf

Schrobvastheid

Deze geeft aan in hoeverre een product bestand is tegen mechanische slijtage, zoals bijvoorbeeld bij het reinigen van de muur het geval is. Een goede schrobvastheid is dus belangrijk als de muur vervuilt. De schrobvastheid wordt objectief gemeten aan de hand van de zogenaamd DIN norm 11998. De uitkomst wordt uitgedrukt in klassen. Zo is een schrobvastheid klasse 1 de hoogste en klasse 5 de laagste. In onderstaand schema tref je overzichtelijk de 4 best verkochte muurverven met de verschillen in schrobvastheid aan.

Dekkracht en verbruik

De naam zegt het natuurlijk al. Bij een lage dekkracht zul je de muur een aantal keren moeten schilderen, voordat de verf goed dekt. Bij een hele hoge dekkracht volstaat vaak het in één keer schilderen/sausen. De dekkracht wordt sterk bepaald door het verbruik. Breng je veel verf op, is de dekkracht automatisch beter. Kijk daarom goed naar het verbruik zoals dat door de fabrikanten op de emmer wordt aangegeven. Ditzelfde verbruik is natuurlijk ook zeer bepalend voor de prijs per m2, want uiteindelijk is dat de échte prijs die je betaalt. De dekkracht wordt uitgedrukt in 5 klassen, waarbij klasse 1 de hoogte is en klasse 5 de laagste. Kijk in onderstaand schema naar de verschillen tussen de 4 best verkochte muurverven.

Hoe wit is nu echt wit

De witheid van een muurverf staat eigenlijk nooit op de emmer vermeld, maar ondervindt je in de praktijk. In de testen zoals wij die door ons laboratorium laten doen, kijken we naar het percentage witheid, waarbij 100% dus echt spierwit is. Ook hier hebben we onze best verkochte muurverven in kaart gebracht en zie je onderstaand de resultaten.

Tot slot… de glans!

De meeste muurverven geven een mat resultaat, maar de één is echt veel matter dan de ander. Als je dus echt een hele matte muurverf wenst, kies je voor en zo laag mogelijke glansgraad. De 4 best verkochte muurverven zijn alle mat, maar uit onderstaand schema blijkt dat de KlusWijs muurverf met 9,9% glansgraad heel dicht op een zijdeglans komt te zitten. De zijdeglans muurverven beginnen namelijk bij een percentage van 10%. Bij een muurverf met een glansgraad van 5 tot 10% spreken we van een matte muurverf. Alle muurverven met een glansgraad lager dan 5%^mogen het etiket “extra mat” dragen.


Onze 4 best verkochte muurverven

KlusWijs muurverf

Goed dekkende, afwasbare, matte muurverf. Ademend en reukarm. Voor het afwerken van muren en plafonds. Minder geschikt voor vochtige ruimten zoals badkamer en keuken. Voor binnen. 

Ondergrond:

Moet droog, schoon, vet- en stofvrij zijn. Gaten en scheuren vooraf repareren. Loszittende en onstabiele delen verwijderen en/of herstellen. Geschikte ondergronden zijn: cement- en pleistwerwerk, beton, baksteen, gipsplaat, board, behang enzovoort. 

Voorbehandeling:

  • Verflagen in goede staat: ontvetten met water en ontvettingsmiddel.
  • Sterk zuigende ondergronden: voorbehandelen met Kluswijs Voorstrijk.
  • Niet watervaste lagen (veegvast) en poederende ondergronden: grondig afwassen met water totdat de ondergrond niet meer afgeeft. Daarna voorbehandelen met KlusWijs Voorstrijk Fixeer.
  • Verontreinigde ondergronden (roet- en vochtplekken, nicotine): reinigen met water en ontvettingsmiddel. Daarna voorbehandelen met KlusWijs Voorstrijk Extra.
  • Behang: vooraf hechting controleren (vooral in de hoeken).

Verwerking:

Goed roeren voor gebruik. Aanbrengen met een kwast of vachtroller. De eerste laag eventueel verdunnen met max. 5% water, de tweede laag bij voorkeur niet verdunnen. 



KlusWijs Premium Dekker

Super goed dekkende, matte muurverf. Ademend, reukarm, goed afwasbaar en schrobvast (Klasse 1). Voor het duurzaam afwerken vna binnenmuren en plafonds in droge ruimten. Voor binnen. 

Ondergrond:

Moet droog, schoon, vet- en stofvrij zijn. Gaten en scheuren vooraf repareren. Loszittende en onstabiele delen verwijderen en/of herstellen. Geschikte ondergronden zijn: cement- en pleisterwerk, beton, baksteen, gipsplaat, board, behang enzovoort.

Voorbehandeling:

  • Verflagen in goede staat: ontvetten met water en ontvettingsmiddel.
  • Sterk zuigende ondergronden: voorbehandelen met KlusWijs Voorstrijk.
  • Niet watervaste lagen (veegvast) en poederende ondergronden: grondig afwassen met water totdat de ondergrond niet meer afgeeft. Daarna voorbehandelen met KluSwijs Voorstrijk Fixeer.
  • Verontreinigde ondergronden (roet- en vochtplekken, nicotine): reinigen met water en ontvettingsmiddel. Daarna voorbehandelen met KlusWijs Voorstrijk Extra.
  • Behang: vooraf hechting controleren (vooral in de hoeken).

Verwerking: 

Goed roeren voor gebruik. Aanbrengen met een kwast of vachtroller. De eerste laag eventueel verdunnen met max. 5% water, de tweede laag bij voorkeur niet verdunnen.


 

Flexa muurverf Powerdek

Een matte vochtregulerende waterverdunbare muurverf voor binnen

Geschikt voor:

Voor binnen. Zoals baksteen, papierbehang, hard/zacht board, gipskarton, latexmuurverf, schoon metselwerk en (glad) pleisterwerk en glasvliesbehang.

Schilderen:

Acrylkwast Muurverfroller

Bewaren:

Vorstvrij bewaren


 

Afwasbare, reinigbare verf

Afwasbaar, reinigbaar, schrobbaar, schrobvast; allemaal termen die veelal gebruikt worden in omschrijvingen van muurverven. Het gaat over hetzelfde; namelijk dat deze verven schoon te maken zijn. Als een muurverf voldoet aan een bepaalde schrobklasse, betekent dit niet dat je de muurverf ook daadwerkelijk kan 'schrobben' (met een harde schrobborstel). Normaal reinigen is natuurlijk wel mogelijk.

In onze tabel hierboven zie je ook de term "schrobvastheidsklasse" staan. Het bepalen van in hoeverre de verf goed te reinigen is, wordt namelijk gedaan aan de hand van een methode en daarbij wordt een schrobklasse meegegeven. In deze klasse is 1 de hoogste klasse. Muurverven in deze klasse zijn goed afwasbaar met een vochtige zachte doek of spons met reinigingsmiddel óf schrobbaar met een zachte borstel, zonder sporen achter te laten. Deze muurverf is bijvoorbeeld zeer geschikt in de keuken, in de gang en in kinderkamers. 

 


En nu nog verven..

Als je de keuze hebt gemaakt wat voor een soort muurverf je gaat gebruikt begint het echte werk pas; het verven. Lees hier met welke stappen je rekening moet houden als je gaat verven!

Schilderen en lakken
De KlusWijs folder

Benieuwd of de verf die jij hebt uitgekozen toevallig in de aanbieding is? Je leest het allemaal in onze folder. Je kan de folder vinden door op de button hieronder te drukken.

Bekijk de folder
Vind jouw KlusWijs winkel

Heb je nog een paar verfvragen die op de website niet beantwoord worden? Of wil je persoonlijk advies voor jouw verfklus? Kom dan langs in een van onze KlusWijs bouwmarkten.

Vind jouw KlusWijs