KlusWijs Musselkanaal

Over KlusWijs Musselkanaal

GEZOCHT: BBL retail stagiair(e)
We hebben vanaf het nieuwe schooljaar weer een stageplaats beschikbaar voor iemand die de opleiding retail volgt en op zoek is naar een BBL leerplaats. Heb jij affiniteit met Doe-Het-Zelf, ben je een gemotiveerd en vind je het leuk om binnen een gezellig team te werken? Kom langs in de winkel met je cv of stuur een mail naar info@bouwmarktmusselkanaal.nl.

Ondernemer aan het woord

Meer dan 50 jaar de deskundige bouwmarkt van Musselkanaal. Gericht op vakkennis, klantvriendelijkheid levert KlusWijs Musselkanaal, in de regio ook bekend als Bouwmarkt Raven, het benodigde advies voor jouw klus. Natuurlijk kunnen wij de klus ook vakkundig voor u uitvoeren.

Neem hier een kijkje in onze winkel.

Sandra Scholte-Raven, Erik Scholte
Ondernemers
KlusWijs Musselkanaal

Ons assortiment

 • Verf & gereedschap
 • Raamdecoratie
 • Lampen & verlichting
 • Deuren & deurbeslag
 • Zonwering
 • Gordijnen
 • Laminaat, PVC-vloeren en parket
 • Tuingereedschap
 • Hout en plaatmateriaal
 • Dakramen
 • Douche- en badmeubelen
 • Badkameraccessoires
 • Hand- en elektrisch gereedschap

In het kort

Gratis parkeren icoon Gratis parkeren
specialist tuinhout icoon Kiala/UPS punt, GLS pakketshop
verhuur icoon Verhuurafdeling
Sikkens dealer icoon Erkend Sikkens dealer
sleutelservice icoon Sleutelservice
Politiekeurmerk icoon Politiekeurmerk
Aanhanger te leen icoon Aanhanger te leen
Gratis bezorgen icoon Gratis bezorgen
montage service icoon Montageservice
montage service icoon Diervoeding en benodigdheden

Klussendienst 300x300
Specialist nodig bij een klus?

In onze winkel werken echte vakmensen die jou graag helpen met deskundig advies of desgewenst de klus voor je uitvoeren.

Een klein klusje of grote, uitgebreide klus? Onze professionele klussendienst staat voor je klaar!
Zo heb je alles in één hand en ben je zeker van het gewenste eindresultaat.

Of het nou gaat om het plaatsen van een kastenwand, het afhangen van een nieuwe buitendeur of inmeten van nieuwe raamdecoratie... Vraag naar de vele mogelijkheden bij jouw dichtsbijzijnde winkel.

 
Ons team
Hieronder stellen we graag onze klusmannen en vrouwen aan je voor:


 
Sandra Scholte-Raven
Erik Scholte
  

Geschiedenis
De oprichting

In 1966 komen Jan en Will Raven vanuit Noord-Holland voor het eerst in Musselkanaal om te kijken of het interessant is om daar Hout- en gereedschaphuis Schaap over te nemen. Zwanger van hun eerste kindje springen ze in het diepe en beginnen ze aan het avontuur. Jan is opgeleid als timmerman/aan nemer en Will als bejaardenverzorgster. Komend vanaf de andere kant van het land hebben ze toch enige moeite met de taal. Ze zoeken huisvesting in Musselkanaal en ondanks hun beperkte ervaring in deze detailhandel maken ze een start met Hout- en Gereedschaphuis J. Raven. De geschiedenis van de familie Raven en Musselkanaal is begonnen.

 
Door de jaren heen

Het gaat goed met de bouwmarkt en in 1972 zijn er plannen om uit te breiden. Vlak voordat deze plannen rond zijn bij de gemeente, doet zich een rampscenario voor. Op 27 november van dat jaar brandt het volledige pand af en wordt alles met de grond gelijk gemaakt aan de Marktstraat. Omdat er al nieuwbouwplannen zijn, kan er gelukkig snel worden begonnen met de bouw van de nieuwe bouwmarkt. In deze nieuwe bouwmarkt wordt in april 1973 een tijdelijke ‘noodwinkel’ geopend en op 1 oktober 1973 wordt de nieuwe bouwmarkt geopend door de beoogde opvolger Frank, de zoon van Jan en Will. Er wordt aansluiting gezocht bij de formule Houtland en in de jaren die volgens, vinden er regelmatig verbouwingen plaats en wordt er nog een deel bij de bouwmarkt aangezet.

 
De verhuizing

In 1988 slaagt dochter Sandra voor haar ondernemersdiploma Doe-Het- Zelf en krijgt verkering met Erik Scholte, die dezelfde opleiding heeft gevolgd. Sandra doet daarna nog een vervolgopleiding en Erik begint met werken in de winkel van Jan en Will. Na een 3-jarige opleiding en vijf jaar werkervaring bij een andere bouwmarkt, komt Sandra in 1995 terug op het thuishonk. Inmiddels is dochter Amanda geboren en wordt er met z’n vieren keihard aan gewerkt aan de verhuizing van de Marktstraat naar het Open Einde, de huidige locatie van de bouwmarkt. Deze opening vindt plaats op 18 januari 1996 en de formulenaam wordt gewijzigd naar Doeland, de grotere broer van de Houtland-formule.

 
 

Lokaal assortiment

Een ruim assortiment
Naast een ruim assortiment bouw en klus assortiment zoals; elektrisch gereedschap, handgereedschap, ijzerwaren, hang&sluitwerk, elektra, schakelmateriaal, verlichting, sanitair, koppelingen, badkamers, maatwerkkasten, hout, plaatmateriaal, bouwmaterialen, tuin, verf, enz.. staat u als klant voorop. Wij helpen u dan ook graag met een goed advies. Maar ook de klussen die voor u te groot of te moeilijk zijn kunnen wij voor u oplossen. Grote klussen vraag naar een goede prijs Natuurlijk kan het zijn dat een product of meerdere producten die u nodig heeft voor een grote klus, niet in de aanbieding is. Maar uiteraard willen we samen met u hier naar kijken en een nette prijsafspraak maken. Kom hiervoor even bij Bouwmarkt Raven Musselkanaal langs, dit om vergissingen te voorkomen. Zelf doen of door ons uw klus laten doen. Beschikt u  zelf niet over de kennis of ontbreekt het u aan tijd? Dan zorgen wij dat de klus vakkundig voor u uitgevoerd wordt. Gaat er dan nog iets mis? Dan lossen wij het op.Bekijk hier alles wat wij voor jou kunnen betekenen!

 


PKVW adviseur

Wij beschikken over een erkend Politie Keurmerk Veilig Wonen adviseur. Erik heeft hiervoor de opleiding afgerond en zijn diploma gehaald. Hij als PKVW specialist, mag hij de woning beveiligen en keuren voor het PKVW certificaat. Hij is op de hoogte van de laatste eisen en dient dit ook netjes bij te houden tijdens de verplichte herhaling opleiding.

Heb je hier nog vragen over, kom dan gerust langs en hij zal netjes uitleggen hoe dit in zijn werk gaat!

 

Pet Health Coach

Wat is een Pet Health Coach
Sinds januari2022 heeft Sandra haar diploma gehaald tot Pet Health Coach. De tweede is momenteel in opleiding.

Een Pet Health Coach kan je adviezen geven voor je hond of kat. Of je dier nou al problemen heeft of als je twijfelt dat je iets wel goed doet. Wij maken altijd een eerste inschatting wat de prioriteit is en of er spoed/haast bij is om met je dier naar een dierenarts of gedragsdeskundige te gaan. Je bent meer dan welkom om je hond of kat mee naar binnen te nemen.

Voeding advies
Tijdens de opleiding die een Pet Health Coach heeft gevolgd hebben ze les gehad op diverse onderdelen. Zowel over het adviseren van de juiste voeding tot het kunnen uitrekenen van een compleet voedingsadvies. Zodat je nooit teveel of te weinig voeding geeft aan je hond of kat. Ook als je gedeeltelijk vlees, natvoeding en gedeeltelijk brokken wil geven.

Voor de gezondheidsproblemen, van een gevoelige darm, of gewrichtsproblemen bij honden en katten hebben we de Vetenarian(dierenarts) lijn in assortiment.

Gedrag en huisvesting
Vertoont jouw hond of kat wangedrag? Dan kunnen we je helpen met kleine handvatten om dit gedrag te voorkomen. We zijn geen volwaardig gedragsspecialist, dus het kan zijn dat we je doorverwijzen. Maar soms kan een wijzing in de locatie van bepaalde objecten al veel doen voor een kat. Soms kan het toevoegen van een mentale uitdaging ook al veel doen voor gedrag. Ook zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden in je huis om je dier zo aangenaam mogelijk te maken. Ook kunnen bepaalde gedragsproblemen een medische oorzaak hebben. Daarom kunnen we je adviseren om er een te bezoeken.

Medisch en EHBO
Omdat voeding en gedrag en gedrag ook op een medisch probleem kunnen wijzen zijn we getraind om een triage te maken. Een dier dat spontaan een gedragsverandering heeft ervaart vaak een lichamelijk ongemak. Door het maken van een inschatting kunnen we je adviseren om direct naar de dierenarts te gaan, binnen 48 uur, binnen 2 weken, binnen 4-8 weken of helemaal niet. Ook heeft een Pet Health Coach een EHBO training gehad voor hond en kat.

Parasieten
Om het juiste advies te kunnen geven voor het behandelen van wormen, Vlooien en teken. Bevatte de opleiding ook een ook een onderdeel over hoe deze zich voortplanten en in welke stadia’s je deze moet behandelen. Zo moet je een vlooienplaag in huis op de juiste manier voor meer 2 jaar na de laatst gemerkte vlooien behandelen. Dit omdat ze in bepaalde levensfases 1,5-2 jaar kunnen wachten.

Sport en vrijetijd
Ook hebben we een deel gehad over de verschillende sporten die je met je hond kan beoefenen. We zijn geen experts in de sporten, maar wel hebben we geleerd hoe je blessures kan voorkomen. Ook zijn er bepaalde sporten die niet voor alle honden geschikt zijn, maar ook sporten waar bepaalde rassen extra goed in zijn. Het sporten met je hond versterkt je relatie met je hond, maar is ook goed voor de zekerheid en mobiliteit van je hond.

Heb je vragen of problemen met je hond of kat? Kom dan gerust langs voor een gratis advies op maat!

Andere filialen in de buurt

(+/- 21.0km)
Pollux 5
7891 VA Klazienaveen
(+/- 28.5km)
Hogeweg 4
9679 AK Scheemda
(+/- 33.4km)
Onlandweg 5
9482 TC Tynaarlo